:

   

The making of...

Even meebeleven.
We tonen u graag een kijkje achter de schermen tijdens een fotoshoot. Op deze pagina kunt u lezen en zien op welke manier wij  bezig zijn met de fotografie voor de campagne voorjaar 2017
Een prima manier om een stukje mee te beleven hoe alles in zijn gang gaat...

Campagne

Zo komt een modecampagne tot stand...

Wij starten ieder nieuw modeseizoen op rondom een bepaald thema. Deze thema’s worden aangereikt door toonaangevende trendwatchers zoals Li Edelkoort en Christine Boland.

Alle modeontwerpers houden deze trends -die overigens veelomvattender zijn dan alleen mode- in de gaten. Zo ontstaat een samenhangend geheel met stijlen, sferen én natuurlijk mode!

Onze vaste adviseur en visual merchandiser, Maxi Roozendaal, van Shopfokus filtert uit de verschillende thema’s een passend verhaal voor Speksnijder. Dit seizoen: De nieuwe constructies. Een thema waarbij het gaat om nieuwe verhoudingen en waarin natuur en duurzaamheid een grote rol spelen. 

Hierbij een 'oneliner' uit de presentatie van Maxi Roozendaal:

'De tijd waarin we leven staat bol van tegenstellingen. De trends reflecteren deze tegenstellingen en het lijkt juist dat deze confrontaties het nieuwe gevoel oproepen. We zijn steeds meer geneigd de uitdaging te accepteren om op een nieuwe wijze te kijken. Om open te staan voor de verandering met haar nieuwe eisen en wensen. De nieuwe garde ontwerpers zijn druk bezig met het fundament van het modehuis dat een nieuw tijdperk in de mode aankondigt. Nog steeds een huis, nu met andere verhoudingen en kleurcombinaties. De belangrijkste bouwstenen: duurzaamheid, natuur en vakmanschap'.
 

Bij het omschreven thema is tijdens een meeting bij ons reclamebureau Muntz uit Amersfoort een passende fotolocatie gezocht. Als eerste is de focus natuurlijk op de nieuwe voorjaarscollectie, om hierbij het juiste gevoel te creëren is een unieke locatie natuurlijk een must. En waar kan je het gevoel van natuur, frisse groene bladeren en constructieve onderdelen in een koude januarimaand beter vinden dan in een kas? De kas waar wij gebruik van konden maken was van die van het DLC-restaurant in Amersfoort. Naast de fris gekweekte groenten, sinaasappelbomen en geraniumstekjes vonden we hier diverse meubels met een verleden. Bij het DLC-restaurant is namelijk alles gerecycled Een prima invulling van duurzaamheid uit het thema voor dit voorjaar!


Voor de bruidsfotografie hebben we een uitstapje gemaakt naar het tegenover gelegen terrein van het Ketelhuis en de Wagenwerkplaats. 

   

   

making of speksnijder mode en bruidsmode.png

   

Voor bruidsmode geldt altijd andere thematiek, namelijk die van de romantiek! Wanneer je dit in contrast zet met een ruwe en industriële achtergrond krijg je een schitterend resultaat...

Lees hieronder het verhaal van het DLC-restaurant en de omgeving.

DLC restaurant...

DLC-restaurant is méér dan een restaurant. Het is een plek met een bijzonder verhaal. Natuurlijk over de essentie van eten, maar ook over meedoen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gerecyclede materialen
Het bijzondere aan DLC Restaurant? Dat zie je meteen als je binnenstapt. Het restaurant is volledig opgebouwd uit gerecyclede materialen. Dat geeft een unieke, warme sfeer aan het restaurant.
Maatschappelijke samenwerking
DLC Restaurant werkt bovendien samen met diverse maatschappelijke organisaties. Zo hebben cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw van het restaurant en kweken cliënten van zorgorganisatie Amerpoort de groenten in de kas en moestuin. Op deze manier geven zij mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans om mee te draaien in de maatschappij.

Pure en eerlijke ingrediënten ui de streek
Lekker eten begint bij pure, eerlijke ingrediënten. Die worden zelf in eigen kas en moestuin gekweekt. Of halen ze bij boeren en leveranciers uit de omgeving. De ingrediënten hebben dus geen kilometers afgelegd voor ze op het bord belanden. Vers, gezond en heel duurzaam!

Aandacht voor natuur, milieu en dierenwelzijn
Voor streekproducten wordt samengewerkt met Puur Dichtbij en Boerenhart. Deze lokale initiatieven garanderen niet alleen dat de ingrediënten voor de kaart van het restaurant van uitmuntende kwaliteit en met zorg bereid zijn, ze kennen ook de boeren en leveranciers die aan de basis van uw voor-, hoofd- en nagerecht staan. Zo weten zij hoe met de natuur, het milieu en dieren wordt omgegaan.

Ketelhuis/Wagenwerkplaats

Het DLC-restaurant bevind zich op historische grond. De grond waar vele jaren de treinwagens werden gerepareerd en ketels voor de stoomlocomotieven werden vervaardigd. Al deze gebouwen hebben inmiddels een nieuwe bestemming ontvangen. Zo kunt u er terecht voor een zakelijk evenement of kunt u er een bruiloft vieren. Ga er eens kijken, er valt van alles te zien en te beleven. En voor een heerlijke lunch of diner, hoeft u de staat maar over te steken...

Foto's

Het is altijd leuk om te zien hoe zo'n dag in zijn werk gaat. Daarom maken we ook foto's van de werkzaamheden op de dag zelf. Klik hieronder op foto overzicht en beleef een fotosessie met ons mee... Veel kijkplezier!

   

making of speksnijder mode en bruidsmode 2.png

   

Het resultaat

Klik op onderstaande links voor de schitterende beelden.
Veel kijkplezier! 

   

Wie werkten er mee...

- Jolien (model)
- Victor (model)
- Leo de Jong (fotograaf)
- Monique Heijboer (visagist)
- Lisanne van Dijk (Muntz all active)
- Arjen de Koning (vormgever)
- Maxi Roozendaal (Shopfokus)
- Nana Groen-Wonen (bruidsbloemen)
- Oskam (schoenen)
- Fien Rietveld (alg. assistent)
- Chris van Bruchem (regie)