Damesmode

Bruidsmoeder in spé

Alles wat je moet weten...

Bruidsmoeder in spé

16 February 2019

Alles wat je moet weten!

Binnenkort moeder van de bruid of bruidegom? 10 tegen 1 dat je met de vraag zit, wát ga ik dragen en hoe hoort het eigenlijk?
Etiquette is toch niet meer van deze tijd? Althans dat denken er velen. Toch is het best prettig om Wat houvast te hebben en daarvoor zijn die etiquetteregeltjes toch best fijn. We zetten er een paar op een rij:

  • De kleur (ivoor)wit is speciaal voor de bruid voorbehouden. Toch mag de moeder van de bruid ook in het wit gekleed gaan, mits het is afgestemd op de tint wit van de bruid en altijd in overleg met de bruid.
  • De bruid moet natuurlijk het stralende middelpunt zijn, dus overschaduw als vrouwelijke gast nooit de bruid.
  • Let op met zwarte kleding, zwart kan heel chique staan, maar is niet altijd feestelijk.
  • Zijn er bruidsmeisjes? Draag dan als moeder van de bruid(egom) niet dezelfde kleur als de jurkjes van deze bruidsmeisjes.

Dat waren de echte regels, nog belangrijker zijn de regels waarvan je als bruidsmoeder zelf gaat stralen:

  • Bij iedere persoonlijkheid passen bepaalde kleuren, deze kleuren laten je stralen! Kijkend naar de kleur van je huid, je haarkleur en de kleur van je ogen zijn er ook voor jou topkleuren die helemaal bij je passen. Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan bijvoorbeeld een personal shopper of kleurenstylist.
  • Wanneer je weet in welke kleuren je gaat stralen is de keuze maken veel makkelijker. Kies vervolgens een outfit die echt bij je past, dat straal je namelijk uit en je voelt er prettiger bij.
  • Heb je een bruiloft in de zomer? In dat geval is het fijn als je bij warm weer iets uit kunt trekken zonder dat je gelijk je outfit helemaal afbreekt. Denk bijvoorbeeld aan een mooi (ongevoerd) jasje. Of kies een stola, elegant en gemakkelijk om of af te doen.
  • Draag altijd een panty, bij voorkeur 8 of 10 denier, dit staat mooi en verzorgd. Vergeet de reserve panty niet, want een ladder is not done…
  • Niemand zal vragen hoe oud of jong je bent, wel is het belangrijk dat je je kleed naar je leeftijd. Dan zie je er zeker elegant en stijlvol uit. Dus niet een te korte of te lange rok of jurk. Knielengte is altijd mooi!

Hiermee kan je als aanstaande bruidsmoeder vooruit. Succes met kiezen en laat je goed adviseren door professionals. Neem iemand mee die je smaak kent tijdens het passen en volg je hart. Succes!


Deze blog is geschreven door Bertine van Ginkel

Tip:
Voor een fijn advies bij Speksnijder Mode is een afspraak maken een aanrader. Boek een 'Bruidsmoeder Arrangement', klik hiervoor op de onderstaande foto!

Boek een 'Bruidsmoeder Arrangement'

Bijzonder mooi, exclusief van Moq

Vera Mont

Joseph Ribkoff

Boek een 'Bruidsmoeder Arrangement'