Herenmode

Vroeger was een overhemd een overhemd.

De upgrading van een overhemd

03 April 2018

Vroeger was een overhemd een overhemd.

Gewoon twee mouwen, een voor en achterkant, knoopsluiting en het meest belangrijk: een stevige kraag.

En dan waren er maar een paar kleuren verkrijgbaar, wit, beige, grijs en lichtblauw. Lekker makkelijk kiezen! Maar ook wel erg saai.

Een overhemd werd meestal alleen gedragen onder een kostuum. Later ook onder een pullover. Maar nu vele jaren later is het overhemd volledig geüpgraded! Leuk hoor, prachtige stoffen in ruiten, strepen, bloemen en nu helemaal hot kleine of grotere grafische dessins. Stond je vroeger in je ‘hemd’ met alleen een overhemd aan, nu sta je er gekleurd op.
De meest mooie kraagverwerkingen, met extra inzetjes van stoffen of zelfs dubbele kragen wisselen elkaar af. Ook de manchetten krijgen volop aandacht. Prachtig tegen gevoerd in mooie bijpassende stoffen. Om nog maar niet te spreken van de knopen. Was het vroeger armoedig als er een afwijkende knoop op je overhemd zat. (je was er dan meestal één verloren) Nu is het juist hip om het liefst allemaal verschillende knopen te gebruiken. En wat een soorten zijn er… hout, staal, kunststof dik of dun. Te kust en te keur.
Fantastisch dat een van origine simpel overhemd is getransformeerd naar een volwaardig kledingstuk. En ja, noem je dat nog steeds een overhemd? Nou ‘shirt’ is nét even meer van deze tijd!