maak er een
mooie dag van

Was advies

Een goede tip is altijd handig

Wassen lijkt zo eenvoudig, maar dat is het soms helemaal niet! Wat betekenen toch al die symbolen? Wij leggen het u graag uit op deze pagina. En heeft u alsnog een vraag, stuur ons een mail, dan beantwoorden wij deze zo snel mogelijk!
info@speksnijder.nl

Wassen

Een wastobbe geeft aan dat u het artikel mag wassen. Het gradental geeft de maximale watertemperatuur aan. Kijk altijd even goed of er een streep onder de tobbe staat. Als dit het geval is, moet u een anti-kreukprogramma of een wolwasprogramma gebruiken. Ziet u een handje in de tobbe? Dan mag u het artikel uitsluitend met de hand wassen. Als er een kruis door de wastobbe staat, mag u het artikel niet wassen en ook niet weken.

Bleken

Een driehoek geeft aan dat u het artikel koud mag bleken met een chloorbleekmiddel in verdunde oplossing. Indien een artikel absoluut niet gebleekt mag worden, staat er een kruis door het driehoekje.

Strijken

Een strijkijzer geeft aan dat het artikel kan worden gestreken. Eén stip is lauw, twee stippen is warm en drie is heet strijken. Staat er een kruis door het strijkijzer, dan mag u het artikel niet strijken.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen wordt ook wel stomen of dry cleaning genoemd. Is uw artikel chemisch te reinigen, dan wordt dit aangegeven door een cirkel. De letters die er in staan zijn bestemd voor de professionele reiniger. Een kruis door de cirkel betekent dat u het artikel niet naar de stomerij mag brengen.

Drogen in de droogtrommel

U mag het artikel in de droogtrommel drogen. Eén stip is voor hittegevoelige textielsoorten (bijvoorbeeld acryl), twee stippen voor normale textiel. Een kruis door het symbool betekent dat het gebruik van een droogtrommel verboden is.

Hangend drogen

Dit teken geeft aan dat u het artikel hangend moet drogen, dit kan op een hangertje of klassiek aan de waslijn. Een droogrek kan natuurlijk ook.