Dames- en herenmode

Werken bij Speksnijder in deze bijzondere tijd

#corona

Coronatijd

12 May 2020

Werken in de winkel van Speksnijder Mode in coronatijd.

Roerige tijden

Januari 2020
We hebben een nieuwjaarsbijeenkomst met alle collega’s van Bergambacht en Veenendaal. Het jaar 2019 is goed afgesloten en Teunis Speksnijder is positief over het komende jaar. Er staan cursussen gepland voor alle medewerkers en de sfeer is top! We beginnen het nieuwe jaar en alles loopt op rolletjes, er gaat veel getrouwd worden in het jaar 2020, de afspraken voor de bruiden en bruidegoms stromen binnen, bruidsmoeders komen met belangstelling kijken naar wat er al binnen is voor zo’n bijzondere dag. De laatste collecties van de wintercollectie worden in de opruiming verkocht.

Maart 2020
Begin maart starten we met ons M&M moment, we komen dan bij elkaar en openen in onze nieuwe outfits het begin van het nieuwe voorjaarseizoen. Er was wat twijfel of het dit jaar door kon gaan vanwege het corona virus maar het mocht en kon nog! De eerste maanden waren druk geweest in de winkels en iedereen had zin in het nieuwe seizoen dus gingen we vol energie aan de slag.

Persconferentie
Het coronavirus slaat hard om zich heen en maakt al vele slachtoffers, scholen en de horeca sluiten per direct en zelfs vele winkels sluiten hun deuren. Wanneer het kan wordt er van je verwacht vanuit huis te werken en we moeten met zijn allen zoveel mogelijk thuis blijven.

Speksnijder Mode blijft open, maar van de ene op andere dag zijn er geen klanten meer! Onze lunchroom in Bergambacht, Café en Suite is ook gesloten. Wat missen de deelnemers en ook onze andere collega’s uit de winkel, kantoor of atelier die in de risicogroep vallen en noodgedwongen thuis zijn. Wat nu? Er ontstaan al snel ideeën, we gaan foto’s en filmpjes maken voor op Instagram en Facebook zodat we gezien blijven, klanten kunnen appen of videobellen en op deze manier iets kopen er wordt afgerekend via een tikkie. Vervolgens verzenden we het gratis. Gelukkig word er goed op gereageerd. Ondertussen wordt er gekeken hoe we open kunnen blijven volgens de regels van het RIVM:

- anderhalve meter afstand houden

- iedereen handen wassen die binnenkomt

- regelmatig alles desinfecteren

- afspraken met maximaal 2/3 personen
(wat vooral voor bruiden en bruidegoms niet meevalt)

We leven mee met al het zorgpersoneel en met iedereen die op één of andere manier met het virus te maken krijgt.

Creatief
Creatieve oplossingen worden bedacht door onze medewerkers, ieder op zijn eigen manier. In plaats van kortere openingstijden breiden wij de mogelijkheden juist uit. Op elke werkdag kun je ook ’s avonds op afspraak bij ons komen winkelen. Hier wordt goed gebruik van gemaakt en via facetime of videobellen kunnen er meer personen bij de afspraak zijn.

De weken vliegen voorbij met fotograferen van de collecties voor op de website en ook op sociaal media wordt elke dag iets gepost. Langzaam aan wordt het iets drukker in de winkels en lopen we tegen nieuwe uitdagingen aan, afstand houden is moeilijk, dus verplaatsen we kledingrekken zodat er meer ruimte ontstaat.

Oplossingen
Direct vermaak-service kan alleen met grote uitzondering, kleding moet namelijk eerst 24 uur in ‘quarantaine’ voordat het vermaakt mag worden. Ook gepaste kleding wordt 24 uur achter gehangen. En hoe speld je iets af op anderhalve meter afstand? De één zou het gewoon doen en de ander heeft er moeite mee. Hevige discussies volgen, maar Teunis Speksnijder is zeer duidelijk: Het mag niet dus doen we het ook niet, we houden ons allemaal strikt aan de regels van het RIVM, als als we in overtreding zijn kan het zo maar zijn dat we de winkel moeten sluiten en daar schieten we niets mee op, einde discussie! En ja hoor, een nieuw idee is geboren, er komen verrijdbare schermen van plexiglas met gaten erin zodat er veilig afgespeld kan worden.

Op de bruidsafdeling dragen de adviseurs mondkapjes en handschoenen bij het afspelden en opmeten. Omdat het stiller is in de winkels, is er ook minder werk voor de coupeuses. Daarom worden daar nu beschermende pakken, schorten en mondkapjes gemaakt voor diverse zorginstellingen.

Mei 2020
Na de laatste persconferentie is duidelijk geworden dat er weer iets meer ruimte komt en dat terrassen waarschijnlijk 1 juni weer open mogen, hopelijk kan onze lunchroom Café en Suite vanaf die tijd het nieuwe terras in gebruik nemen en kunnen onze gasten met 1,5 meter afstand van elkaar binnen of buiten genieten van een heerlijk drankje of lunch.

Wij zijn positief gestemd, we zijn er nog niet maar er is gelukkig een stijgende lijn te zien, vol goede moed gaan we de zomer tegemoet vol met nieuwe ideeën .

We zien u graag in een van onze winkels!


Deze blog is geschreven door: Marja Luneburg, medewerker in Bergambacht

Marja Luneburg