Dames- en herenmode

Bijzondere kunst

Geschilderd voor het goede doel

Kunst en modeaccessoires

17 July 2018

Onze klanten als kunstenaars

Unieke tassen!

De klantverwenavond, die georganiseerd was door Winkelhof Bergambacht j.l. 8 juni, stond in de winkel in Bergambacht in het teken van kunst. Parijs, Montmartre, schilderen en modestad waren de inspiratiebron van een unieke avond. Tijs Huisman uit Gouda, een klant van onze winkel in Bergambacht, is zelf kunstenaar en heeft samen met een collega-kunstenaar de avond grotendeels ingevuld. Tijs Huisman gaf leiding aan een boetseerproject waarbij iedere bezoeker een stukje boetseerde aan een bijzondere toren. Cees Cramer nam onze klanten mee in een prachtig schildersproject waarbij iedere bezoeker een gedeelte van een stof beschilderde naar eigen inzicht. Dit gaf veel gezelligheid en iedereen droeg zijn/haar steentje bij. Jong en oud, groot en klein werd enthousiast. En het resultaat is verbluffend. De stof met het unieke patroon wat is ontstaan zou een leven krijgen als rok, passend bij mode. De zouden we we per opbod gaan verkopen. Ons eigen atelier in Bergambacht gaf een betere optie aan. Laat er een tas van maken, die 'past' iedereen. En dat is gelukt. Een tassenfabrikant heeft uit de stof van zo'n twee vierkante meter zelfs 5 tassen kunnen maken. Deze tassen zijn nu te gewoon in onze winkels te koop en de opbrengt hiervan gaat naar een goed doel: Stichting Ontmoeting.

Wees er snel bij, want er zijn maar 5 exemplaren!

Kosten per tas € 39,95

Bekijk in de slider hieronder foto's van de tassen en foto's van het ontstaan van de unieke kunstwerken.

Wat betreft de toren van boetseerklei, daar heeft kunstenaar Tijs Kramer nog een mooi stuk voor geschreven, we laten hem graag aan het woord:

Dit interessante oranje bouwwerk is op 8 juni j.l. vervaardigd door 20 à 30 bezoekers aan de winkel van Speksnijder Mode in de Hoofdstraat te Bergambacht.

Het is een samenvoeging van losse “klei-knijpseltjes” en “klei-steentjes” zonder dat daar een vooropgezet bouwplan aan verbonden was. Het was een feest om te zien dat zowel mannen als vrouwen spontaan de “opdracht” uitvoerden om met elkaar een torenachtige vorm te maken. Het eindresultaat is er temeer een bewijs van dat onze zaak zich kenmerkt door een ontspannen sfeer en openheid. Zo is deze keramiek-toren een demonstratie geworden van de wijze waarop de Firma Speksnijder oog heeft voor de individualiteit van onze klanten.

Dit keramieken werkstuk ( de klei is gebakken op een temperatuur van 1000 graden Celsius) is een zeer interessant geheel geworden. Belangrijk is het om te weten dat het geen artistieke en kunstzinnige pretenties heeft. Juist daardoor zorgen de speelsheid en de individualiteit van de diverse onderdelen voor een uniek bouwsel.