Dames- en herenmode

Ontdekkingen!

Gezellige livesessies...

Speksnijder gaat live

06 April 2021

'Fijne avondjes achter de camera.'

Nieuwe manieren om te inspireren.

Wat is er toch veel veranderd het afgelopen jaar. Er zijn al meerdere blogs over geschreven. In deze blog gaat het over één van de nieuwe dingen die we hebben opgepakt in het afgelopen seizoen; Facebook- Live-Events.

Getipt door een collega-winkelier zijn we op een avond gewoon maar begonnen! Het was in de periode dat we de winkeldeuren gesloten moesten houden. We konden dus wel wat handel gebruiken en pakten deze mogelijkheid met beide handen aan. Met wat tips zijn we gestart en vanaf het begin was het een succes! Collega Fien, die vele jaren onze (bruids)modeshows presenteerde, was direct bereid om ook dit te presenteren. Collega Corianne nam achter de camera plaats en fungeerde als backing vocal. (trouwens die camera is gewoon een telefoon die verbinding maakt met ons Facebookaccount) De backing vocal is heel belangrijk tijdens deze events. Marja, medewerker van de herenafdeling was ook van de partij evenals Teunis Speksnijder zelf en ondergetekende.

Uiteraard hadden we ons goed voorbereid. Er was een plek gecreëerd in de winkel die we aankleedden met een gezellig achtergronddecor, ruimte genoeg, we waren immers gesloten. Er waren tekstkaarten geschreven met info over het event en de kleding. Er stonden extra lampen klaar voor het juiste licht, een statief met telefoonklem om de camera in te plaatsen en natuurlijk het belangrijkste: een rek met kleding. Dit vergde de meeste voorbereiding. We zijn gestart met de wintercollectie van het damesmerk Kyra & Ko, die we te koop aanboden met een flinke opruimingskorting. Van ieder artikel werd de voorraad genoteerd, plus de samenstelling en de oude en de nieuwe prijs.

De eerste keer
Daar stonden we dan die eerste keer op een vrijdagavond… even voor 19.00 uur, Corianne nam plaats achter de camera, we stelden de telefoon in, Marja stond paraat bij een leeg rek om de bestellingen te noteren en Fien las nog even de teksten door. Teunis was overall aanwezig om in te springen waar nodig en Chris -de ondergetekende- zat achter de laptop klaar om eventuele vragen te beantwoorden en gegevens te noteren. Het werd 19.00 uur en de camera ging aan, we waren live! Corianne heette de kijkers welkom er werd nog even gewacht op meer kijkers, maar bij zo’n 50 kijkers vonden we het tijd om te starten. Fien kwam in beeld en begon met de presentatie. Eerst waren er nog weinig reacties, ook de kijkers moesten even wennen blijkbaar. Na een aantal sets kwamen de eerste vragen binnen. Corianne las de vragen voor en Fien gaf direct antwoord. Het werd gewoon gezellig. Ook kwamen de eerste bestellingen, de kijkers gaven de nummers door van de kledingstukken met de gewenste maat! Marja noteerde de namen bij de juiste maten en zo gingen we verder. Marja en Corianne kleedden zich af en toe snel om, om ook nog te showen. Hoe leuk was het dat we aan het einde van het event een rek vol bestellingen hadden!

De dag erna hadden Marja en Corianne een dagtaak om alle bestellingen te verwerken en wat werd er ook na het event nog gebeld en geappt voor nabestellingen!

Succes
Zo is het gegaan en wat was het leuk! Het smaakte direct naar meer, een nieuwe manier verkoop…
Er werden nieuwe data geprikt en een volgende merken uitgezocht. Doormiddel van oproepen op onze socials, via nieuwsbrieven en met medewerking (via de Whatsapp-status) van al onze medewerkers werd de kijkersgroep steeds groter en gingen we later zo’n 3 keer per week live. Naast damesmode startten we ook events met herenmode en werd collega Henk van de herenafdeling in Bergambacht ingeschakeld als presentator, ook weer een succes! Collega Bram sloot zich ook aan bij de club van vaste medewerkers en zo vormden we een groep enthousiastelingen die zich afwisselend inzet tijdens de events.

Nadat de winkels weer op afspraak open mochten gingen we op zoek naar een nieuwe plek om onze live-events te organiseren. Dit werd achter de schermen op de gang. Een prima plek die we steeds weer stylden in een passende sfeer. We lagen een vloerkleed neer voor sfeer en geluidsdemping en verlegden lampen in het plafond voor extra licht! Inmiddels zijn we in onze winkels weer druk met de afspraken die gemaakt worden en is er minder tijd om de events voor te bereiden. Ook blijkt dat de kijkers de nieuwe collecties liever eerst komen passen. Vandaar dat we zijn overgegaan tot inspiratie-events eens in de twee weken waarbij we met een groep collega-modellen de collecties showen. Ook weer een nieuwe uitdaging.

Verbeteringen
Steeds wordt er wat verbetert, zo draagt Fien als presentator en de backing vocal achter de camera (Bram of Corianne) een microfoon zodat het geluid veel beter is. Ook is er extra licht doormiddel van een bouwlamp. Wat hebben we zelf steeds een plezier tijdens deze avonden! Vooraf zorgt onze lunchroom Café en Suite voor een maaltijd en daarna gaan we van start. We merken aan de reacties dat de events erg worden gewaardeerd, voor veel kijkers een gezellig avondje Speksnijder, maar dan gewoon op de bank thuis. Dus voor ons een extra stimulans om er voorlopig nog mee door te gaan! Bij deze blog zijn foto’s geplaatst, zodat je nog even mee kunt genieten en sfeer kunt proeven hoe het er achter de schermen aan toe gaat…

We zien je graag met regelmaat terug tijdens onze Facebook Live-Events en laat weten wat je ervan vindt!

www.facebook.com/speksnijdermode

Geschreven door Chris van Bruchem, visual marketeer bij Speksnijder Mode

Presentator Fien met Irma, één van onze modellen. Irma is ook regelmatig te zien op onze modecampages en in werkzaam als verkoopmedewerker in Veenendaal

Het is hard werken achter de schermen, oftewel snel omkleden!

Corianne, de backing vocal vanaf het eerste uur...

Rekken vol kleding om te presenteren.

Fien in steeds wisselende outfits met Ben, één van de modellen én medewerker op de herenafdeling in Bergambacht

Zo af en toe is er flinke tijdsdruk...

Jos in zijn rol als model, daarnaast zie je Jos ook in onze campagne en ik hij inkoper herenmode.

Anita één van de modellen én verkoopmedewerker in Bergambacht

Bram onze tweede backing vocal...

Steeds wisselen van schoenen, allemaal uit onze Schoenensalon en het Schoenenkabinet.

Collega Marja, clubmedewerker van het eerste uur én medewerker op de herenafdeling in Bergambacht.

Het bekende rekje op de achtergrond met bijpassende sets waar Fien graag over verteld.

Chris en Teunis die op de achtergrond meewerken en de promotie verzorgen voor de events.

Wisselen van modellen, uiteraard op 1,5 meter afstand!

Irina als model, ook bekend uit onze reclamecampagnes. Daarnaast inkoopmedewerker voor zowel dames- als herenmode.