Lunchen in Café en Suite

een voldaan gevoel

Lunchen bij Café en Suite

15 February 2019

Een bijzondere plek

Een heerlijke etensgeur komt ons tegemoet terwijl we richting lunchroom ‘Café en Suite’ lopen. De gezellige eettent zit op een bijzondere plek: namelijk in de winkel van Speksnijder Mode. Het is gezellig druk en direct bij aankomst worden we aangesproken door een vriendelijke bediende. Nadat we plaatsnemen, komt Mathilde ons tegemoet. In haar handen prijkt een oranje vlaggetje en een menukaart.

Uniek concept

Samen met Jonathan (mijn vriend) bezocht ik Speksnijder Bruid & Bruidegm om een trouwpak te kopen, maar eerst lunchten we bij Café en Suite. Een onwijs gaaf concept in de markt gezet door Speksnijder in samenwerking met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. De lunchroom wordt grotendeels gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo hoeven ze niet dagelijks hetzelfde eentonige werk te doen, maar doen ze iets wat ze écht leuk vinden. En; ze kunnen het ook hartstikke goed.

Prachtig geserveerde borden

Na uitleg van Mathilde bleek dat het oranje vlaggetje bedoeld was om overeind te zetten wanneer ze moest komen. Op de menukaart konden we onze bestelling aankruisen. Ik was erg benieuwd naar de ‘Sandwich Chicken Zuidbroek’ en hoefde dan ook niet lang na te denken. Jonathan bestelde een sandwich en een soepje. Het oranje vlaggetje ging weer overeind en met veel enthousiasme bereidden de medewerkers onze lunch. Met prachtig geserveerde borden kwam Mathilde even later aanlopen. Ik moet eerlijk zeggen: het zag er niet alleen mooi uit, maar het smaakte ook heerlijk!

Warme uitstraling

De lunchroom heeft een warme, tikkeltje industriële uitstraling. Helemaal van nu! Omdat veel mensen van ver komen om Speksnijder Mode of Speksnijder Bruid & Bruidegom te bezoeken, is zo’n lunchroom ideaal. Een winkelbezoek is niet per se nodig; enkel lunchen is ook mogelijk.

Tot ziens!

De glimlach die je op de gezichten van de medewerkers ziet, doen je alleen al laten terugkomen. De kaart bevat nog allerlei gerechten die ik zeker nog eens wil proberen. Daarom hoop ik mezelf snel weer een plezier te doen door een bezoek aan Café en Suite.


Dit artikel is geschreven door Elize van de Werken. Ze is 21 jaar, in het dagelijks leven marketeer en ze blogt over mode en lifestyle op www.rokkiemountains.nl. In augustus geeft ze haar ja-woord aan Jonathan. Binnenkort schrijft ze nog een artikel voor Speksnijder Bruid & Bruidegom: over de zoektocht naar een trouwkostuum.

Wilt u meer lezen over Café en Suite? Bezoek de website: www.cafeensuite.nl

Het oranje vlaggetje

Sfeervolle inrichting

De keuken in vol bedrijf

In de winkel van Speksnijder Mode

Foto's van alle medewerkers

Mooi opgemaakte borden

Sandwich Chicken 'Zuidbroek'