maak er een
mooie dag van

Historie

De geschiedenis van Speksnijder

Al meer dan 75 jaar...

Speksnijder heeft een aardig verleden. Het jaar 2013 stond in het teken van ons 75-jarig jubileum. We waren 75 jaar in de mode en dat hebben we natuurlijk gevierd. Al gaat de geschiedenis van Speksnijder verder terug dan 75 jaar...
1938 is het jaar dat Speksnijder werd ingeschreven als 'Manufacturenzaak' in het register van Koophandel. Voor die tijd bestond Speksnijder wel, maar meer als handelsonderneming.

Van manufacturenzaak...

Tot 3 winkels vol mode! Oprechte aandacht voor de wensen van de klant, daar draaide het destijds al om bij (O)pa Teunis Speksnijder en zijn zus Pietje. En de handel? Die moet je worden gegund! Na elke aankoop was dit iets wat de grondlegger van ons bedrijf steeds bij het personeel benadrukte. In dat opzicht is er in de afgelopen jaren niets veranderd. Destijds begonnen op een bakfiets en in 1938 met een manufacturenzaak in Bergambacht is ons bedrijf uitgegroeid tot de 3 modehuizen van nu. In 1976 openden wij ons eerste filiaal in Kampen, in 1983 ons tweede in Veenendaal. Vele verbouwingen en ook verhuizingen vonden plaats want met de groei van onze collecties groeiden onze winkelpanden met ons mee.

Speksnijder is een echt familiebedrijf gebleven, van vader op zoon(s) De huidig directie bestaat uit Piet (vader) en Teunis (zoon) Speksnijder.

De afdeling bruidsmode is van latere datum, al hebben we hier ook al ruim 40 jaar ervaring mee. Onlangs vierde Joke Speksnijder haar 40 jarig jubileum, zij is het gezicht van Speksnijder Bruidsmode.

No collection selected to display on this Microsite