maak er een
mooie dag van

Historie

De geschiedenis van Speksnijder

Al meer dan 80 jaar...

Speksnijder heeft een aardig verleden. Het jaar 2018 staat in het teken van ons 80-jarig jubileum. We zijn dus al 80 jaar in de mode! Al gaat de geschiedenis van Speksnijder verder terug dan 80 jaar... 1938 is het jaar dat Speksnijder werd ingeschreven als 'Manufacturenzaak' in het register van Koophandel. Voor die tijd bestond Speksnijder wel, maar meer als handelsonderneming.

Van manufacturenzaak...

Tot 2 enorme winkels vol dames- en herenmode, schoenmode en bruidsmode! Oprechte aandacht voor de wensen van de klant, daar draaide het destijds al om bij (O)pa Teunis Speksnijder en zijn zus Pietje. En de handel? Die moet je worden gegund! Na elke aankoop was dit iets wat de grondlegger van ons bedrijf steeds bij het personeel benadrukte. In dat opzicht is er in de afgelopen jaren niets veranderd. Destijds begonnen op een bakfiets en in 1938 met een manufacturenzaak in Bergambacht is ons bedrijf uitgegroeid tot de 2 modehuizen van nu. In 1976 openden wij ons eerste filiaal in Kampen, in 1983 ons tweede in Veenendaal. Vele verbouwingen en ook verhuizingen vonden plaats want met de groei van onze collecties groeiden onze winkelpanden met ons mee. Per 27 januari 2018 hebben we onze winkel in Kampen gesloten. Hier konden we niet meer groeien, dus besloten we ons te focussen op de twee grote winkels in Bergambacht en Veenendaal. Hier ligt de nadruk op compleet winkelen daarom zijn de activiteiten uitgebreid met schoenmode, tailormade en homedecoratie. U als gast verrassen is onze core business. Een blij gevoel, daar gaan we voor!
Speksnijder is een echt familiebedrijf gebleven, van vader op zoon(s) Met op dit moment Teunis Speksnijder aan het roer.

Bruidsmode

De afdeling bruidsmode is van latere datum, toch zijn we ook hier al ruim 40 jaar in actief. Ooit startte Maja Speksnijder, de vrouw van één van onze toenmalige directeuren Dick, een kleine bruidswinkel in Lekkerkerk, hier werden alleen trouwjurken verkocht. Later toen Joke Speksnijder hier mee verder ging is deze winkel naar Bergambacht verhuist en is nog steeds in ons pand in Bergambacht gevestigd. Bruidegoms kunnen zowel in Bergambacht als in Veenendaal terecht.