Bruidegom

De bruidegom en zijn das...

Is een das vanzelfsprekend bij je trouwpak?

De bruidegom en zijn das…

03 April 2018

Ben je een zakenman die in het huwelijksbootje stapt?

En draag je wellicht al vaker een stropdas is het dan leuk om je bruid te verrassen met een prachtige das om je hals?

Veel leuker om daarin lekker af te wijken dan de rest van de gasten op jouw bruiloft! Maar wat?
Daarin zit natuurlijk ook mode! Op dit moment zien we de plastron. Echt een woord waarbij je denkt wat zou dat nou wezen? Nou gewoon een soort das, maar dan een beetje anders, een beetje breder, een beetje meer geplooid en vaak van een prachtige (bruids)stof. Kijk maar even naar de foto!

Plastron waar komt zo’n woord nu vandaan? Wanneer je in de woordenboeken duikt zie je dat het omschreven wordt als een ‘onderdeel dat de borst bedekt’. Klopt natuurlijk! Op Google borststuk, borstharnas, borstbeschermer, gesteven front van een overhemd enz… Maar ook leuk het buikschild van de schildpad wordt ook plastron genoemd!

Kortom een bijzondere naam voor een accessoire bij jouw trouwpak. Natuurlijk wordt deze perfect afgestemd op je kostuum en het moet passend zijn bij de japon van je aanstaande. Dat levert soms hilarische momenten op, want ja die japon is natuurlijk het grootste geheim! Het komt gewoon voor dat een bruidegom een plastron koopt die hij helemaal niet mag zien. De (schoon)moeders zoeken hem gewoon even uit. Compleet mét pochette! En wat dat nou weer is? Gewoon een stukje stof wat kunstig gevouwen in je borstzakje gedragen wordt, nee geen chique zakdoek voor de momenten waarbij je emoties onverwacht een rol spelen maar te completering van je outfit als een prachtig sierelement!