Hoe komt die mode toch tot stand…

Tja wie verzint er nu zoiets als mode?

Hoe komt die mode toch tot stand…

03 April 2018

Tja wie verzint er nu zoiets als mode

waarom nu zachtere tinten en een paar seizoenen terug fel? Waar komt dit toch allemaal vandaan? Nou daar zit altijd een verhaal achter!

Het is voor een modezaak altijd weer heel interessant om op zoek te gaan naar die verhalen om je zo helemaal in te gaan leven wat al die ontwerpers drijft. Grote thema’s die worden voorgesteld door trendwatchers, die te zien zijn op beurzen en in vakliteratuur volgen elkaar ieder seizoen weer op en zijn steeds herkenbaar in het vervolg. Het lijkt natuurlijk dat mode heel snel wisselt, maar als je goed kijkt gaan het helemaal niet zo snel, het zijn de accenten die het hem doen, en steeds een nieuwe ervaring geven.

NEW START

Graag nemen we je even mee in zo’n thema, één van de 4 grote van dit voorjaar; New Start…
Hier lijkt alles wél even op nieuw te beginnen, pure vormen en gevoel voor perfectie waarbij wit als basiskleur centraal staat. Basisvormen worden op een nieuwe manier constructief vorm gegeven, soms in pastel maar ook vooral in fellere subtiele contrasten, mooi dus om een simpele outfit wat meer spanning te geven. Materialen en stoffen die gebruikt worden hebben reliëf en zijn dus van dichtbij spannend.. Ook is een ruit bijvoorbeeld nooit zomaar een ruit en een effen stof niet zomaar saai en egaal. Leuk om te ontdekken dit voorjaar! Uiteindelijk beginnen we niet opnieuw maar zetten we een punt achter de crisis, daarom een rustige basis met kleurprikjes in felle tinten, want in een tijd van crisis is veel kleur nodig voor een positief gevoel, en is de crisis voorbij, dan hebben we dit gevoel als vanzelf en gaan we samen weer nieuwe dingen ontdekken!

ONTDEKKEN

Wij als winkelier gingen ook op ontdekkingstocht, leuk om je kleding zo te presenteren dat het thema vanzelf gaan spreken, niet te opgeprikt natuurlijk. Het gaat immers om het juiste gevoel