Bruid

Kroontje

Dan denk je gelijk aan ‘koninklijk’

Kroontje

03 April 2018

Een kroontje, ook wel tiara genoemd

een bruidsaccessoire

Dan denk je gelijk aan ‘koninklijk’, maar daar hebben we het even niet over… Een kroontje, ook wel tiara genoemd, is een bruidsaccessoire. Deze word gedragen als bijzondere afwerking van de sluier. Mooi aan de voorkant boven op het hoofd, net voor je sluier.

Ze zijn er in diverse soorten en maten, met parels, met sierstenen of gewoon van zilver. Ouderwets? Nou niet echt het is weer helemaal hip! Zelfs zo hip dat het ook gedragen wordt zonder sluier, dus nog meer een eyecatcher in het bruidskapsel.

Je bruidskapsel moet je natuurlijk wel op de kroontje aanpassen, zodat het een mooi geheel wordt. Kies daarom voor een wat rustig en een tikje klassiek kapsel! Gelukkig zijn de tiara’s buigzaam en perfect aan de vorm van je hoofd aan te passen. Een paar schuifspeldjes van de kapper, een beetje haarlak en hij gaat die dag niet meer lof!

Het belangrijk dat je de juiste tiara (kroontje) kiest bij je jurk. Ga je voor een strakke moderne jurk, kijk dan uit met een te klassiek ogende tiara. Ga dan voor een strak model of zoek meer een eigentijdse ‘haarband’. Want om in stijl te blijven en stiekem toch een beetje ‘koninklijke allure’ straal je het best in een kloppend geheel, prachtig kant, lange sleep en liefst een nog langere sluier!

Komen we toch weer even op dat ‘koninklijk’… is dat erg? Natuurlijk niet, want iedere bruid voelt zich op zo’n bijzondere dag een prinses!