Dames- en herenmode

Togetherness...

Een gek woord?

Togetherness... Een belangrijk thema

03 April 2018

Togetherness... een gek woord?

Je hoort hem niet zoveel, maar het drukt wel een belangrijk thema uit in de mode van dit moment!

Samenzijn, samen dingen doen, nieuwe dingen creeëren maar ook ook je laten inspireren door de dingen van altijd, de natuur, natuurlijke materialen gebruiken als dessin en natuurlijke materialen ‘vervormen’ tot iets nieuws…

Wollig?
Valt mee hoor, als je goed om je heenkijkt zie je het zowel in de dames als herenmode-etalages terug! Prachtige landschappen als voorpand op je pullover, of schitterend geplooide stoffen als lijkt het origami. Natuurlijk wordt niet alles zo extreem gedragen als de trendwatchers voorspellen, maar toch leuk om te zien wanneer een prachtige vlinder, mooie bloem is gekozen als dessin van een stropdas of overhemd. Ook de invloeden van werkmanskleding zijn duidelijk te zien in bijvoorbeeld stoere stiksels en zakken.

Samenzijn.
Maar wat heeft samenzijn (togetherness) nu te maken met dit soort dessins? Eigenlijk alles, want je hoeft niet letterlijk samen te zijn om toch mooie dingen tot stand te brengen. Het gaat om de structuur van dingen samenbrengen. Best simpel eigenlijk, daarom horen daar ook casual-achtige items bij.

Kleuren.

Het mooie is dat ook de kleuren die gebruikt worden zo uit de natuur komen, de fellere tinten van de bloemen en de warmere tinten van de aarde. En dat op dit moment iedereen met dit soort dingen bezig is, kijk maar naar de trend van groenten kweken en volktuintjes, verklaart dat zo’n thema heel dichtbij komt. Mode staat dus niet op zichzelf, het past in de tijdgeest en we pikken er gewoon die stukjes uit die goed voelen!