Bekijk meer van Araña in onze winkel in onze winkel in Veenendaal

Bekijk meer van Araña in onze winkel in onze winkel in Veenendaal

De vesten en pullovers van Araña worden gemaakt volgens Zuid-Afrikaanse traditie. De gehele collectie is gemaakt van de fijnste alpaca, een prachtige wolsoort met heel veel prettige eigenschappen. De kleding is met liefde en passie gemaakt, veelal met de hand, waarbij er oog is voor detail. Ontdek de collectie in onze winkel in Veenendaal.

Deze foto's geven een impressie, bekijk de actuele voorraad in onze winkel in Veenendaal of neem contact op!

Plan uw bezoek aan onze winkel, maak een afspraak!

araña

Luxe

Buitengewoon comfortabel
Meer mode inspiratie opdoen...

Wat is Alpaca

De alpaca’s komen voor in het Andes gebergte (4000 mtr.) van Zuid-Amerika, waar de temperatuur verschillen groot zijn. ’s Nachts vriest het stevig tot -30 ºC en overdag is het tropisch warm. Door zijn speciale vacht is de alpaca bestand tegen deze extreme klimatologische omstandigheden. Alpaca is een hole vezel en daarom bijzonder thermisch. . De kleding gemaakt van alpaca wol is daarom licht en behaaglijk. Het draagt prettig op koele zomerdagen en houdt de lichaamswarmte vast op koude winterdagen. Het is 20-25% warmer dan schapenwol.

Eigenschappen van Alpaca wol

· Het is duurzaam en geeft jarenlang draagplezier.

· Vormvast, slijtvast en pilt niet.

· Het is super licht en prettig warm.

· Kan gedragen worden door mensen die allergisch zijn voor schapenwol.

· Gemakkelijk zelf wasbaar.

· Omdat het licht is draagt het prettig voor mensen met artrose of reuma.

Waarom kostbaar

Als er weinig van iets is, dan is het vaak kostbaar. Lang voordat Columbus Zuid-Amerika ontdekte, was Alpaca al bekend om zijn bijzondere eigenschappen. Het wordt ook wel het goud van de Inca’s genoemd. De alpaca is een beschermde diersoort. Het geeft slechts twee tot vier kilo ruwe wol per twee jaar. Na zorgvuldige selectie blijft er ongeveer 700 gram over, genoeg voor één trui tot twee truien. De langste draden van de vacht worden verwerkt in onze collecties.

Productie:

Op de hoogvlaktes van de Andes, waar tijd nog niet schaars is, heeft men oog voor detail en vakmanschap. Knoopjes van keramiek worden handmatig beschilderd. Ook worden knoopjes gemaakt van alpaca wol. Randen worden soms afgewerkt met een fijne haaksteek, motieven geaccentueerd met een borduursteek. De Alpacawol wordt met twee verschillende procedures verwerkt tot de exclusieve producten. Er wordt handmatig gebreid én er wordt gebruik gemaakt van intarsia- en jacquardbreimachines. Alles met liefde en oog voor detail.


damesmodeadviseur

Lettie van der Bijl

Araña ontdekken...

Dat doe ik graag samen met u.
Een persoonlijk advies is altijd prettig daarom sta ik graag voor u klaar, desgewenst op afspraak, dus op het moment dat het ú schikt!

damesmodeadviseur

Speksnijder Veenendaal